‘Zoek iemand en iets dat bij je past.'

Mariska vindt het ‘heel gewoon’ om klaar te staan voor een ander. Via wehelpen.nl hebben ze vaker, langdurig mensen geholpen. Meestal met het hele gezin, want "dat is wel zo gezellig. En we hebben er zelf ook veel aan, je bouwt echt een band op met iemand."

Ze vertelt ontspannen over haar dagelijkse bezigheden. Heeft een eigen bedrijf, een dochter in de onderbouw en een partner die momenteel ziek thuis is. “We zijn horecamensen, het zit in ons DNA om een ander te helpen. Het geeft enorm veel voldoening."

“Je moet wel keuze maken", vervolgt ze. "Dus iets doen dat past bij je eigen doelen. Wij vinden het belangrijk om iemand verder te helpen. Dus als iemand aangeeft te willen werken aan zelfstandigheid, dan is dat het doel. We stimuleren iemand zoveel mogelijk om het op termijn zelf te gaan doen.”

Het gezin maakt actief deel uit van de community. “Je kunt iemand al helpen door even een praatje te maken. Of op weg helpen: dat steuntje in de rug geven om het weer zelf op te kunnen pakken. En daarbij natuurlijk je eigen grenzen in de gaten houden.” 

Zo halen ze boodschappen voor een chronisch zieke buurtgenote en een man met een visuele beperking. En ondernemen ze samen met een wat oudere dame leuke dingen, zoals samen iets lekkers bakken en dat dan onder het genot van een kopje koffie en een kletspraatje samen opeten. Mariska: “We werden benaderd door een jongere vrouw met een aantal beperkingen. Die had een paar nare ervaringen gehad en zocht naar ondersteuning. Met hulp en bouwen aan zelfvertrouwen heeft die een enorme sprong gemaakt. Ze is inmiddels begonnen aan een opleiding. Daar word ik blij van.”
 

{##}