Met Heel Groningen Helpt kun je hulp vragen en hulp aanbieden. Ook kun je samen met bekenden zorgen in een hulpnetwerk voor een ander. Dit platform maakt onderdeel uit van wehelpen.nl. Daarmee is een account op wehelpen.nl is ook zichtbaar op HeelGroningenHelpt en vice-versa.

Heel Groningen Helpt is het centrale punt en platform in Groningen als het gaat om ontstane hulpvragen en -aanbod op gebied van burenhulp of informele zorg. We zijn gestart vanwege de verregaande maatregelen die de overheden nemen in het kader van de bestrijding en indamming van de verspreiding van het Coronavirus. We werken samen tal van initiatieven genomen door bewoners (met name fb-groepen en whatsappgroepen), kerken (in stad en provincie), organisaties (zoals WeHelpen, Link050, WIJ-teams, Present, Rode Kruis, Humanitas, etc.) en overheden.

Het kenmerkende van onze aanpak is:

  1. Per wijk in een stad en per dorp hebben we een lokaal match team.
  2. Centraal 050-nummer om hulpvragen te melden .
  3. We werken snel en zorgvuldig.
  4. Laagdrempelige hulp (we zijn geen zorgverleners); informele zorg, burenhulp of op z’n Gronings ‘noaberschap’.
  5. We houden van samenwerken!

Heel Groningen Helpt wil helpen vanzelfsprekend maken

Heel Groningen Helpt maakt het makkelijk om hulp te vragen, aan te bieden en te organiseren. Hiermee willen we helpen weer vanzelfsprekend maken en mensen motiveren mee te helpen.

Maak een account aan Meer uitleg