En wie vraagt de Mantelzorger hoe het met hem gaat?

Categorieën:
administratie, gezelschap, ondersteuning
Zichtbaarheid:
Alle gebruikers

En wie vraagt de Mantelzorger hoe het met hem gaat?

Wil je iets betekenen voor een ander waarbij je zelf je tijd kan indelen? Dan is vrijwilliger coördinator bij het Steunpunt Mantelzorg van Humanitas misschien wel iets voor jou!

Als vrijwillige coördinator onderhoud je regelmatig contact met mantelzorgers in een specifieke wijk. Via telefoon, e-mail of huisbezoek luister je naar de situatie en geef je waar mogelijk informatie en ondersteuning. Een luisterend oor en erkenning van de zorgen is hierbij belangrijk. Samen met een beroepskracht vorm je een duo en ben je het aanspreekpunt voor mantelzorgers in een wijk. Bij het Steunpunt Mantelzorg zijn meerdere vrijwilligers actief en er is regelmatig gezamenlijk contact.

Mantelzorgers zorgen langdurig voor iemand uit hun naaste omgeving. Zorgen voor een ander kan veel voldoening geven, maar ook zwaar zijn. Het Steunpunt Mantelzorg biedt mantelzorgers informatie, praktische hulp en emotionele ondersteuning om deze zorg vol te kunnen houden en om niet overbelast te raken.

Iets voor jou? Reageer dan even op deze oproep en dan gaan we samen kijken hoe je actief kan worden binnen de vrijwillige mantelzorgondersteuning van het Steunpunt Humanitas Groningen.

aangepast: 26 september 2022
vinkje Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.